Bel: 0528 – 277 010

24/7 Bereikbaar

Advies op maat

JA, ik wil graag meer informatie over Beveiligingssystemen.

Offerte aanvragen Bel mij terug Contact & service

Eurohill trotse sponsor Herman Brood Experience

Op 14 april van dit jaar zag de Herman Brood Experience in Zwolle het licht. Een gratis toegankelijke expositie, waar leven en werk van de even legendarische als soms ook tragikomische zoon van Zwolle kan worden (her)beleefd. Die beleving is de kern van de zaak, aldus initiatiefnemer Ivo de Lange (IQ Kunstuitleen), tijdgenoot en vriend van Brood. Hij vond het hoog tijd worden om de rockartiest en kunstenaar een permanent podium te bieden in zijn geboortestad. Tegenover museum de Fundatie is daarom de Herman Brood Experience ingericht door de Lange en de zijnen, ter nagedachtenis aan de frontman van de Wild Romance.

Het betreft een wisselende expositie waarin tientallen schilderijen, zeefdrukken, tekeningen en foto’s zijn te zien. Ook worden persoonlijke spullen waaronder brieven, beschilderde gitaren, kledingstukken en schildersmateriaal getoond aan het publiek. Weduwe Xandra en dochter Lola verlenen hun medewerking aan dit initiatief en ook Herman’s zussen Beppie en Elly stellen spullen beschikbaar uit Herman’s jeugd. Ook kan men een documentaire bekijken, gefilmd en samengesteld door de Lange, waarin Herman Brood altijd het moment wist te pakken en de aandacht op zichzelf wist te vestigen door de malloot uit te hangen die zowel innemend, verlegen alsook heel vriendelijk kon zijn.

Inbraakmeldsysteem en camera’s expositie Herman Brood

,,Hoewel de toegang gratis is, is er ook een zakelijk belang’’, vertelt Ivo de Lange. ,,Het pand huren we voor een schappelijke prijs van de Gemeente die ook graag haar medewerking verleent om Zwolle’s poplegende en kunstenaar te eren. Uit de opbrengsten van de merchandise en giften worden de huisvestingskosten gedekt. Ook ondersteunen diverse ‘hulptroepen’ zoals we onze sponsoren noemen, deze Experience. Daarom waren we zeer ingenomen met Eurohill, waarmee we met meerdere vestigingen van IQ Kunstuitleen prima ervaring hebben. Ons verzoek om ons te ondersteunen, was slechts een hint die door Eurohill meer dan royaal werd gehonoreerd met camera’s en een inbraakmeldsysteem. Daar zijn we heel blij mee.’’

Dat de Herman Brood Experience aan de Blijmarkt (in het voormalige Cele Centrum) in een behoefte voorziet mag duidelijk zijn, gezien de bezoekersaantallen. De teller staat nu (eind mei) al bijna op 5000, zegt Ivo de Lange. De Blijmarkt is daarmee een bedevaartsoord voor de vele bewonderaars van Brood als zanger en vooral ook als kunstenaar.

Partners van Eurohill Beveiligingssystemen