Bel: 0528 – 277 010

24/7 Bereikbaar

Advies op maat

JA, ik wil graag meer informatie over Beveiligingssystemen.

Offerte aanvragen Bel mij terug Contact & service

Eurohill tekent voor brandveiligheid in deel Zorgboulevard Zaandam.

Eurohill werkt in heel Nederland mee aan prestigieuze projecten. Een daarvan is de nieuwe Zorgboulevard in Zaandam waar het Zaans Medisch Centrum (ZMC) en AH XL zijn gevestigd. De Zorgboulevard is een overdekte passage tussen het ZMC en de in aanbouw zijnde AH XL, waarin winkels, horeca en aan de zorg gerelateerde bedrijven komen, waaronder een gezondheidscentrum met apotheek en een oogziekenhuis.  Ook het personeelsrestaurant van het ZMC wordt hier gevestigd. Er wordt druk gewerkt aan dit nieuwbouwproject dat waarschijnlijk aan het eind van dit jaar zal zijn voltooid.

Eurohill implementeert een brandmeldinstallatie waaraan tevens een ontruimingsinstallatie type B is gekoppeld voor de nieuwe AH XL winkel. Hier passen we het Honeywell Notifier systeem toe. Hoogwaardige beveiligingsapparatuur voor situaties waar optimale brandveiligheid een must is. In de nieuwe parkeergarage van de Zorgboulevard wordt een apart systeem geïnstalleerd.

Branddetectiesysteem in parkeergarage

De aanwezigheid van motorvoertuigen en ventilatiesystemen maakt de keuze voor een geschikt branddetectiesysteem in parkeergarages lastig. Auto’s en motoren produceren rook- en uitlaatgassen. Daarom is het niet wenselijk dat een zich ontwikkelende brand op basis van rook wordt gedetecteerd. In dat geval zouden er veel ongewenste meldingen optreden door startende voertuigen. En dat niet alleen, maar ook de kans dat een melding uit een andere zone komt dan waar de rookvorming daadwerkelijk optreedt, zal toenemen doordat het in parkeergarages aanwezige ventilatiesysteem de rook verspreidt.

Eurohill past hier derhalve een thermisch sensorkabelsysteem toe, waardoor bovengenoemde risico’s worden voorkomen. We maken hiervoor gebruik van het LIST Sensorkabelsysteem, dat uitermate geschikt is voor toepassing in parkeergarages. Daarin heeft Eurohill ook het vandalismerisico betrokken, waaruit naar voren komt dat genoemd kabelsysteem de beste keuze is. De LIST thermische detectiekabel is onopvallend en ziet eruit als een standaard installatiekabel, waardoor het niet uitnodigt tot vernieling.

Met ruim 40 jaar expertise en ervaring van onze medewerkers is Eurohill een autoriteit in beveiligingssystemen en nemen we een onafhankelijke positie in ten opzichte van de verschillende fabrikanten waarbij wij onze apparatuur betrekken. Mede daardoor hebben we het vertrouwen van veel opdrachtgevers verworven. Een gegeven dat we koesteren en waar we trots op zijn. Eurohill staat borg voor een weloverwogen keuze voor het meest geschikte beveiligingssysteem.

Partners van Eurohill Beveiligingssystemen